Բաղադրություն
3 հ. գոլդեն խնձոր` մաքրած, կտրտած
1/2 բ.շաքարավազ
2 ճ.գ. թարմ կիտրոնի հյութ
1 թ.գ. դարչին
2 հ. շերտավոր խմոր
60 գ հալեցրած կարագ
100 գ. նուշ շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակ
Խառնել խնձորը, բալը, շաքարավազը, կիտրոնի հյութը և դարչինը ապակյա տարայի մեջ և թողնել 2 ժամ: Տաքացնել ջեռոցր 180 աստիճան: Սեղանի վրա դնել շերտավոր խմորը, վրան կարագ քսել, դնել հաջորդը, նորից կարագ քսել, վրան լցնել կտրատած խնձորը, նուշը, դեպի ներս ծալել խմորի ծայրերը և փաթաթել: Ջեռոցի տապակը պատել կարագով, փաթաթած խմորը ծալված մասով դնել վրան և թխել 25 ր.: Սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանել և մատուցել:
0 comments:
Post a Comment