-2 բաժակ ալյուր
-0,5 բաժակ շաքարավազ
-2 հատ խտացրած կաթ
- 300 գրամ կաթնային շոկոլադ
Կարագը բաժանում ենք հավասար մասերի (3 մասը առանձնացնում և պահում ենք կարամելի համար), ավելացնում ենք ալյուրը, շաքարավազը, կես գդալ աղ և այդ ամենը խառնում ենք մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Այդ զանգվածը հավասար տարածելով փռում ենք այն ամանի մեջ, որով պետք է ջեռոց դնեք.
Այս ամենը 20 րոպե դնում ենք ջեռոցի մեջ (180 աստիճան)
Հիմա ալյումինե ամանի մեջ պետք է պատրաստենք կարամելը: Դրա մեջ ենք լցնում նախօրոք առանձնացրած 3 կտոր կարագը և 2 բանկա խտացրած կաթը: Դնում ենք մարմանդ կրակի վրա խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Երբ զգաք, որ այն խտանում է և գույնը մգանում է հանեք կրակի վրայից (դա տևում է մոտավորապես 20 րոպե):
Ստացված կարամելի զանգվածը հավասարապես տարածում ենք արդեն ջեռոցից հանած առաջին շերտի վրա:
Տաք ջրի վրա հալեցնում ենք կաթնային շոկոլադը և այն նույնպես հավասարապես տարածում կարամելի շերտի վրա.
Այս ամենը դնում ենք սառնարանը և սպասում մինչև սառի: Հետո հանում ենք և պատրաստ է մեր Twix-ը բարի ախորժակ :)
0 comments:
Post a Comment