- 1/2 բաժակ ալյուր
- կաթնաշոռ 700 գրամ
- թթվասեր 150 գրամ
- շաքարի փոշի 1 բաժակ
- ձու 5 հատ
- կաթ 0.3 բաժակ
- բուսական յուղ
- թարմ մրգեր և հատապտուղներ (ինչ այդ պահին ունեք տանը)
- ժելե
1.Սկզբում հարիչով հարում ենք կաթնաշոռը` հետը խառնելով մոտ 100 գրամ թթվասեր: Պետք է ստանանք միասեռ զանգված:
2. Ձվերից առանձնացնում ենք սպիտակուցը և հարում կես բաժակ շաքարի փոշու հետ, հարելու ընթացքում ավելացնում ենք 1/2 բաժակ ալյուր, 5 ձվի դեղնուցը և 1/2 բաժակ բուսական յուղը: Ստացված զանգվածի կեսը լցնում ենք բարձր պատերով ամանի մեջ:
Վերջնական պատրաստ լինելուց հետո հանում ենք ջեռոցից, հանում փոքր ամանի մեջից` թողնում մեծ ամանի մեջ այն սառի, ավելի ուշ կողքի ազատ մասերը և վրան լցնում ենք ժելեի հետ խառնած մրգերով և հատապտուղներով: Գեղեցիկ զարդարում ենք և մատուցում :)